Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nine Yards finns redan - i England

Publicerad: 10 Oktober 2011, 10:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:55

Som dagensmedia.se rapporterade förra veckan så har eventbyrån Meetmasters bytt namn till Nine Yards. Detta namn används emellertid redan av en eventbyrå i England.


Ämnen i artikeln:

Nine Yards

Utöver att de två eventbyråerna har samma namn är också deras loggor lika varandra. Båda loggorna är baserade på att dela upp orden Nine Yards på tre rader med tre bokstäver i varje.

Likheterna mellan byråernas namn och logga är något som svenska Nine Yards vd Janne Björge är medveten om, men han tror inte att det påverkar byrån.

– Inte alls, jag ser det inte som något problem. Vi gör olika saker, verkar på olika marknader och har olika målgrupper, säger han.

Kikade ni på den engelska eventbyrån när ni bytte ert namn?

– Verkligen inte. Det är naturligt att det finns fler med samma namn. Det finns ju en Nine i Sverige och en Nine Yards i Finland.

Janne Björge berättar att företaget via sina jurister har undersökt hindren för att använda varumärket och att den enda rekommendationen var att inte använda det i England.

– De har ingen Europaregistrering och därför var det inget problem att gå vidare med namnbytet. Därför är det inget som påverkar oss, vi tänker ju inte starta i England, säger han.

Dagensmedia.se har tagit del av rekommendationerna från svenska Nine Yards jurister. Enligt dessa finns det varken risk för renommésnyltning eller upphovsrättsintrång. Dock varnar man företaget för att eventuella gemensamma kunder skulle kunna förväxla företagen.

Jämför själv den svenska och den engelska byrån.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nine Yards

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.