Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nilsons ny kund hos Häger Fredlund

Publicerad: 3 September 2009, 12:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Pierre Kalmenstam har knappt hunnit värma upp vd-stolen på Häger Fredlund innan han får sätta tänderna i ett stort uppdrag i skobranschen.


Nilson är Sveriges största familjeföretag inom skor. Häger Fredlunds uppdrag omfattar varumärkena Nilson, Jerns och Radical Sport.

– Vårt uppdrag är att utveckla kedjans butiker och varumärke. I ett första läge ser vi över butiksdesignen och att butiksmaterialet håller den modegrad som krävs för en kedja som Nilson. Det första resultat av samarbetet kommer synas nu under hösten, säger Pierre Kalmenstam.

Nilson jobbade tidigare med ett flertal byråer men anlitade Häger Fredlund för att få mer kontinuitet och långsiktighet i sitt varumärkesarbete. Uppdraget är det första som Pierre Kalmenstam sköter i egenskap av vd på Häger Fredlund, byrån han kom till efter sin tid som delägare på Digitas (tidigare 1.1.3).

Han lämnade Digitas i augusti förra året, var ledig ett halvår innan han tog anställning som strategisk projektledare på Häger Fredlund som var vd-lös när han anlände. När Pierre Kalmestam fick en förfrågan om vd-jobbet, tog han det. Han förklarar vad som lockade med vd-jobbet.

– Jag kommer från en byrå som har lång erfarenhet av att jobba säljdrivande och skapa lojalitet. Häger Fredlund är mer en varumärkes- och designbyrå och det, kombinerat med min säljdrivande kunskap, kändes som en bra matchning.

Hur ser framtidsambitionerna ut?

– Vi har tillväxtambitioner. Vi har stått oss bra under konjunkturen, delvis för att vi har långa kundrelationer, vilket jag också ser som en kvalitetsmätare. Gant har vi haft i sju år och Svensk Fastighetsförmedling i fem. Det är ganska lång tid i den här branschen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.