Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

New Republic sponsrar Östersunds fotbollsklubb

Publicerad: 12 maj 2016, 07:17
Uppdaterad: 12 maj 2016, 07:17

New Republic går in som sponsor till Östersunds fotbollsklubb för att hjälpa klubben med strategisk kommunikationsrådgivning.


Ämnen i artikeln:

New Republickommunikationsbyrå

Tidigare har Dagens Media rapporterat om att Folksam hotat att dra sig ur som sponsorer av svensk fotboll efter den senaste tidens bråk på allsvenskamatcherna. Nu går New Republic istället in som sponsorer till Östersunds fotbollsklubb – av motsatt anledning – för att laget enligt dem fungerar som motvikt till den bråkiga fotbollskulturen.

Östersunds FK har stuckit ut bland de andra fotbollslagen genom att de har engagerat sig i samhällsprojekt på olika sätt. De har engagerat sig i projektet ”Hej främling” i Östersund för att hjälpa flyktingar, nattvandrat och dansat svansjön på teater.

– Laget är ett viktigt och positivt inslag i fotbollssverige. Förutom att spela bra fotboll tar de också rollens som samhällsaktörer och förebilder på allvar. De har en verksamhet som är mycket större än själva fotbollsplanen och står upp för mångfald, tolernas och öppenhet. De är så långt ifrån machokulturen man kan komma, en motsatt källa till det bråk som vi kan se hos andra klubbar och därför vill vi sponsra dem, säger Olle Schubert vd på New Republic till Dagens Media.

New Republics sponsoravtal sträcker sig till det här året men Olle Schubert hoppas på ett vidare samarbete.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.