Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Nansen och Making Waves blir en byrå

Publicerad: 9 Maj 2016, 08:22
Uppdaterad: 9 Maj 2016, 08:32

Svensk-amerikanska Nansen och norska Making Waves slås ihop av The North Alliance.


Ämnen i artikeln:

NOA

Dagens Media har tidigare rapporterat om att The North Alliance köpt upp Nansen under 2015. Nansen och NOA:s största bloag Making Waves skulle även arbeta tillsammans. Nu tar man nästa steg och slår ihop Nansen med norska Making Waves.

Det nya bolaget som nu bildas får namnet Making Waves och huvudkontoret kommer att ligga i Oslo. Man får nu runt 400 anställda fördelat på kontor i Oslo, Stockholm, Krakow, Chicago och New York. Vd för det nya bolaget blir Nansens nuvarande vd Jonathan Pettersson. Kim Ydse Krogstad axlar rollen som vice vd i det nya företaget.

– Nya Making Waves har en markant närvaro i de nordiska länderna och ett starkt fotfäste på den amerikanska marknaden. Den här fusionen bygger vidare på vår ambition om att ta nordisk digital kompetens ut på den internationella marknaden, säger Thomas Høgebøl, vd och grundare av The North Alliance, i ett pressmeddelande.

Nansen jobbar idag med kunder som Electrolux, Coop och Getinge Group. Bolaget har tillsammans med sina kunder vuxit på den amerikanska marknaden. Den amerikanska verksamheten står för drygt halva omsättningen som 2015 uppgick till 140 miljoner kronor.

– Sammanslagningen och den starka närvaron i USA är strategiskt viktig för Making Waves eftersom även våra skandinaviska kunder i ökande grad etablerar sig internationellt, och förväntar sig att deras digitala utvecklingspartner finns representerade på deras marknader, säger Kim Ydse Krogstad, vice vd i nya Making Waves i pressmeddelandet.

Ebba Elfstrand

Ämnen i artikeln:

NOA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.