Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

Mobientos vd om guldet: "Visar att vi håller standarden"

Mobiento knep Sveriges första guldlejon för sin app som gör noter av sång. Vd:n Per Holmkvist jublar över vinsten.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Publicerad: 19 Juni 2013, 08:32
Uppdaterad: 06 December 2015, 13:42

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2013

Priset i kategorin Mobile delades ut för andra gången någonsin under tisdagen. Förra året satt Mobientos vd Per Holmkvist i juryn – i år fick han ta emot ett guld- och ett silverlejon i kategorin för appen "Scorecleaner Notes" för kunden Doremir.

– Det är fantastiskt kul. Vi vann tre brons förra året så det är att ta ett steg upp och visa att vi håller standarden, och att Sverige håller standarden. Att det är första guldet för Sverige i år är jätteroligt det också, säger han.

När Per Holmkvist fick beskedet om vinsten tog han första bästa flyg till Cannes – och hann precis till prisutdelningen. På kontoret hemma i Sverige har det firats med champagne.

– Det var hög stämning igår. Det här är världens största tävling i kreativitet så det är en kvalitetsstämpel på det vi gör.

Förra året satt Per Holmkvist i juryn och han säger att gränsen mellan marknadsföring och produkt suddas ut allt mer i mobilkategorin.

– Det finns en sådan diskussion. Vi ser det på våra projekt. Vi gjorde till exempel en app som man får med sin nya Volvo. Det är en produkt, men det blir ju också bra marknadsföring. Jag tror att det går mot mer affärsnära produkter.

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2013

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.