Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Misstankarna gäller inte Attraction”

Publicerad: 11 Augusti 2009, 10:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Malmöbyrån har gjort en intern granskning med anledning av deras misstänkte medarbetare.


Den 57-årige projektledare som misstänks ha hjälpt Johan af Donner att svindla Röda Korset jobbar fortfarande kvar på Malmöbyrån Attraction. 

– Vi känner till att han har delgivits misstanke om brott. Vi avvaktar nu utredningen och vi får se vad den ger för handen. Vi ska inte gå händelserna i förväg, säger Attractions vd Per Lindeblad och fortsätter:

– Men det är viktigt att poängtera att misstankarna inte gäller Attraction, utan den enskilde medarbetaren via eget bolag.

Med anledning av misstankarna mot medarbetaren har Attraction genomfört en egen intern granskning.

– När vi fick reda på detta gjorde vi en total genomgång av våra affärer med Röda Korset och där finns inga konstigheter. Alla fakturor gäller uppdrag som vi till fullo har genomfört, redovisat och levererat. Vi har sagt till åklagaren att de är välkomna in hos oss för att kontrollera detta, säger Per Lindeblad.

Enligt Per Lindeblad var Röda Korset kund till Attraction under åren 2000-2006. 57-åringen har varit projektledare för Röda Korset under en del av den tiden.

– Det har varit olika människor som varit projektledare för Röda Korset över den tiden, bland annat han, säger Per Lindeblad.

Projektledaren har ett inaktivt handelsbolag registrerat i sitt namn, som avregistrerades hösten 2006.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.