Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Minskad byråintäkt för Vinter

Publicerad: 17 September 2015, 06:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Så går ”Norrlands största kommunikationsbyrå”.


Ämnen i artikeln:

Vinter

Kommunikationsbyrån Vinter, med huvudkontor i Luleå, fortsätter att öka omsättningen. Det visar siffror för bolagets senaste brutna räkenskapsår som gäller från 1 juli 2014 till 30 juni 2015.

Den totala omsättningen landade på 54,8 (46,5) miljoner kronor.

Omsättningsökningen förklaras dock av ökade inköp för kunds räkning. Byråintäkten, vilket är ett bättre mått på en byrås affär, minskade istället från 28,7 till 27,6 miljoner kronor.

”Det rådande konjunkturläget har påverkat företagets lönsamhet, då marknaden och även Vinters kunder har präglats av försiktighet och kostnadskontroll. Vinter har under året konsoliderat verksamheten”, skriver bolaget i bokslutet.

Även rörelseresultatet försämrades och landade på 1,5 miljoner kronor. Det ger en rörelsemarginal på knappa tre procent. Trots det delar Vinter ut 1,8 miljoner kronor till sina aktieägare via ägarbolaget Kung Bore Holding.

Vinter har kontor i Luleå, Stockholm och Skellefteå. Byrån har även utökat sin verksamhet i Umeå, där man sedan årsskiftet har en anställd stationerad med huvudsyftet att knyta kontakter och skapa fler affärer i Västerbotten.

Vinter har enligt bokslutet totalt 31 anställda. Två år tidigare var motsvarande siffra 36 anställda.

”Under föregående år anpassade Vinter personalstyrkan vilket visat sig vara ett klokt beslut”, skriver Vinter i bokslutet.

Vinter presenterade nyligen värvningen av OS-stjärnan och hockeyforwarden Michelle Karvinen, som blir grafisk designer på byrån, vid sidan av sitt jobb som spelare för Luleå Hockey – vilket är en av Vinters kunder.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.