Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Byråer

Mindshare tappar vice vd

Lars Bönnelyche lämnar Mindshare. Mediebyrån ersätter honom med Fredrik Edberg, i dag inköpschef på ägarbolaget Group M.

Martin Schori


Publicerad: 02 September 2010, 11:53
Uppdaterad: 06 December 2015, 15:40

Ämnen i artikeln:

Group MMediacomMECMindshare

– Fredrik ska se till att våra kunder får de absolut bästa villkoren. Jag är väldigt glad, säger Björn Jutendahl, vd på MIndshare.

Fredrik Edberg har ett långt förflutet i mediebyråbranschen. Han har bland annat varit tv-chef på just Mindshare samt Maxus (dåvarande Inserator).

Fredrik Edberg är kanske inte den mest profilerade mediebyråchefen i Sverige, men absolut en av de mäktigaste.

Som Trading Director på Group M har han haft det övergripande inköpsansvaret för byråerna MEC, Maxus, Mindshare och Mediacom. Rollen har inte varit helt okontroversiell, då mediebyråerna har konkurrerande kunder.

Luke Simmonds, chef för Group M i Skandinavien, tar tillfälligt över posten som inköpschef.

– Men tanken är att hitta en person som ska ersätta honom. Vi kommer med besked inom några veckor eller någon månad, säger han till Dagensmedia.se.

Lars Bönnelyche, som varit på Mindshare i sju år, säger till Dagensmedia.se att han inte har gjort klart med ett nytt jobb.

–  Jag har haft en helt fantastisk period på Mindshare, särskilt det sista året. Men nu vill jag göra någonting annat, säger Lars Bönnelyche.

Ämnen i artikeln:

Group MMediacomMECMindshare

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.