Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Miltton Labs vill köpa House of Friends

Publicerad: 10 september 2018, 08:55
Uppdaterad: 11 september 2018, 08:56

Gunilla Herlitz är vd för Miltton Labs.

UPPDATERAD. Miltton-gruppen lägger ett bud på reklam- och varumärkesbyrån House of Friends och erbjuder 2,16 kronor per aktie.


Ämnen i artikeln:

House of Friends

Finska Miltton-gruppen etablerade sig 2015 på den svenska marknaden genom dotterbolaget och digitala kommunikationsbyrån Miltton Labs.

Under 2018 rekryterades Gunilla Herlitz, som tidigare varit chefredaktör både Dagens Nyheter och Dagens Industri, affärsområdeschef för Bonnier News och vd för både DN, DI och Expressen, med uppdraget att skapa tillväxt i den svenska verksamheten.

Nu lägger Miltton-gruppen ett bud på reklam- och varumärkesbyrån House of Friends och erbjuder 2,16 kronor per aktie. Miltton köper mer än 90 procent av det totala antalet aktier, vilket innebär en köpeskilling på cirka 60 miljoner kronor.

Styrelsen i House of Friends har enligt ett pressmeddelande rekommenderat aktieägarna att acceptera erbjudandet. Acceptperioden beräknas inledas omkring den 18 september och avslutas den 9 oktober, med förbehåll för eventuella förlängningar.

House of Friends delägare Magnus Widgren säger till Dagens Media att det hela grundar sig i byrågruppens starka tillväxt, med allt fler kunder som efterfrågar en nordisk leverans.

– House of Friends har ju bara funnits i 2,5 år men vuxit kraftigt och har vunnit många nya kunder med vårt erbjudande som handlar om ”create & automate". Det är det som fått oss att flyga kraftigt. Många nya uppdrag ställer nya krav på oss och vad vi bland annat behöver är en nordisk plattform, eftersom allt fler större uppdragsgivare letar efter ett nordiskt erbjudande.

Magnus Widgren säger att han sett över flera nordiska alternativ under en period, men ser Miltton Labs som en av de mest spännande aktörerna på den nordiska marknaden just nu.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. De är inget gammalt byrånätverk, utan en framtidsspelare. Om köpet går igenom kan våra uppdragsgivare förvänta sig en nordisk leverans och vi kan fortsätta vår expansion i Norden. Det är både vår och Milttons ambition.

Vad kommer det här innebära för er personal?

– Det kommer inte bli några neddragningar, tvärt om så behöver vi anställa rejält. Vi har vunnit nio av våra senaste pitcher, och behöver massor av nya människor inom de flesta discipliner.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

House of Friends

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.