Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Michael Storåkers: ”Det är rätt grej att göra”

Publicerad: 2 Mars 2012, 09:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:31

Michael Storåkers lämnar posten som styrelseordförande i Storåkers McCann. Istället får han en plats i nätverkets styrelse för Europa.


Ämnen i artikeln:

Storåkers McCann

Som dagensmedia.se kunde berätta idag så byter Storåkers McCann namn till McCann Stockholm. Samtidigt blir den en rad personalförändringar. Storåkers McCanns vd Anne Årneby lämnar bolaget och hennes roll tas istället över av Anders Nyström.

Samtidigt blir Robert Bryhn, i dag byråledare på Storåkers McCann, vd för McCann-gruppen i Sverige, som även omfattar Weber Shandwick och IUM.

Michael Storåkers berättar att det känns naturligt att lämna ordförandeposten i Storåkers McCann, en byrå som han grundade för 14 år sedan.

– Framför allt tackar jag ja till att sitta i styrelsen för Europa, där jag för nätverkets del ska ansvara för att hitta nya byråer att köpa. Då känns det naturligt att lämna ordförandeskapet, säger han.

Hur känns det att helt klippa banden till Storåkers McCann?

– Själva varumärkesförändringen tycker jag är skön och helt rätt grej att göra. Det har varit på gång i tio års tid, det är rätt när man är ett globalt nätverk att inte ha en massa olika varumärken. Men jag har fortfarande många kompisar på Storåkers som jag fortsätter att ha en relation till så förändringen känns inte så dramatiskt. Jag lämnade ju min operativa roll för två år sedan så vi ska inte överdriva förändringen av detta.

Michael Storåkers har även haft ordförandeposten i Starsky och själva gruppen. Uppdrag som han nu också lämnar.

– Så jag minskar mina uppdrag inom McCann och tar en mer renodlad styrelseroll. Det känns spännande att pröva den plattformen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Storåkers McCann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.