Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Metronomes kupp mot Eyeworks

Publicerad: 1 September 2009, 10:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Produktionsbolaget Metronome passar på att ge Eyeworks en känga genom att berätta om sitt välgörenhetsprojekt i Sierra Leone.


De senaste dagarna har produktionsbolaget Eyeworks fått en hel del negativ publicitet med anledning av formatet ”Den stora resan” som ska sändas i SVT. Nu passar Metronome på att utnyttja uppståndelsen, och samtidigt ge konkurrenten en känga, genom att berätta om hur bolaget det senaste året finansierat en skola i Portee i Sierra Leone.

I pressutskicket skriver Metronomes informationschef Nicke Johansson: ”Eftersom det är högst aktuellt med produktionsbolagens engagemang i tredje världen vill jag berätta om den skola i Sierra Leone som vi inom Metronome-koncernen helt och hållet på egen hand finansierat”.

– Vi drog igång för ett år sedan och skolan är invigt och eleverna har hunnit gå en termin. Vi har inte gjort så mycket väsen av detta, annat än internt, men nu fanns det plötsligt anledning att berätta, säger Nicke Johansson.

Varför finansierar Metronome en skola?

– Vi hade sett oss omkring efter något csr-projekt och vi ville hjälpa till någonstans i världen där det är jobbigt. Sierra Leone är ett av världens fattigaste länder och vår vd, Mats Alders, hade vid något tillfälle kommit i kontakt med den svenska vänföreningen i Portee.

Blir det tv av det här?

– Nej, det blir det inte och det finns inga planer på en dokusåpa. Det här är ett exempel på hur man kan engagera sig i tredje världen, och kanske ett lite bättre exempel.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.