Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Mediekompaniet startar tv-bolaget Play Sverige

Publicerad: 15 december 2014, 07:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Mediekompaniet registrerar det nya tv-bolaget Play Sverige AB.


Ämnen i artikeln:

Mediekompaniet

Det är Mediekompaniets försäljningsdirektör Martin Irborg och vd:n Anders Sjösten som registrerat det nya bolaget Play Sverige AB för Mediekompaniets räkning.

Anders Sjösten är dock fåordig om den nya satsningen.

– Jag kan bekräfta att vi registrerat bolaget. Det jag kan säga nu är att vi tycker att det är ett väldigt bra namn som vi ville lägga vantarna på. Hur och när vi kommer använda det och på vilket sätt kan jag dock inte berätta än, säger Anders Sjösten till Dagens Media och tillägger:

– Det var lite överraskande att det var ledigt eftersom att det är ett så bra namn.

Precis som namnet, Play Sverige, antyder så rör det sig om en satsning på rörlig bild. I verksamhetsbeskrivningen skriver Mediekompaniet-cheferna:

"Bolaget ska ägna sig åt utveckling, uppbyggnad och drift av digitala tv-kanaler. Bolag skall vidare köpa in, utveckla och producera tv-program och filmer".

– Det är klart, man behöver inte vara Einstein för att lista ut varför vi tänker oss det här namnet. Vi ser en potential i att hitta ett nationellt erbjudande vad gäller rörligt på vårt nätverks sajter. Så långt kan jag sträcka mig, det är den potentialen vi tittar på, säger Anders Sjösten.

Ni ska inte lämna Mediekompaniet?

– Nej det här görs inom ramen för Mediekompaniet, det är ingen utbrytning på så sätt.

I september förra året lanserade Playad och TT en satsning på webb-tv som riktade sig mot landets lokaltidningskoncerner.

I Mediekompaniet ingår en mängd lokaltidningar såsom VLT, Nerikes Allehanda, Hallandsposten, Eskilstuna-Kuriren och Upsala Nya Tidning.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Mediekompaniet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev