Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Medie-vdn åtalas för sexbrott

Publicerad: 24 September 2009, 13:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Den avstängde Vd:n på Getupadateds dotterbolag misstänkts ha misshandlat och sexuellt ofredat anställda. I dag åtalades han.


Som Dagensmedia.se tidigare har berättat har Getupdated skakats av en sexskandal.

I dag väckte chefsåklagare Kerstin Eriksson åtal mot vd:n för ett av Getupdateds dotterbolag, som misstänks ha ofredat en anställd sexuellt.

Enligt åtalet ska han ”genom ord eller handlande ofredat” en kvinnlig anställd ”på ett sätt som varit agnat att kränka hennes sexuella integritet”.

Mannen åtalas dessutom för grov kvinnofridskränkning. Under en lång period anklagas han för att ha misshandlat och hotat sin sambo, som även hon har arbetat på samma dotterbolag till Getupdated.

– Min klient förnekar samtliga anklagelser, säger mannens advokat Kjell-Åke Lundin.

Hur ser du på den bevisning som åklagaren lagt fram?

– Jag tänker inte säga något om den. Min klients inställning är att han inte har gjort sig skyldig till det han anklagas för. Sedan får rätten bedöma om bevisningen håller, säger, Kjell-Åke Lundin.

Getupdateds styrelse har sedan tidigare meddelat att mannen stängts från sitt jobb på grund av att ”ett flertal händelser där mannen har gjort sig skyldig till olämpligt och/eller olagligt beteende” har kommit till deras kännedom”. 

Parallet med åtalet pågår en utredning om ekonomisk brottslighet mot mannen. Den ska enligt Getupdated inte ha med bolagets verksamhet att göra.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.