Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Medie-vd gripen - misstänks för sexbrott

Publicerad: 8 September 2009, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Vd:n på ett av Getupdateds dotterbolag har anhållits. Han misstänks bland annat för att ha förgripit sig sexuellt på en anställd.


Vd:n på ett av Getupdateds dotterbolag har anhållits. Enligt en medarbetare på bolaget ska en av de händelser mannen misstänks för att ha inträffat på en kick-off nyligen.

– Det handlar om sexuella övergrepp, det är väldigt känsligt, säger en medarbetare på bolaget.

Getupdated uppger själva i ett pressmeddelande att vd:n har gjort sig skyldig ett olämpligt och / eller olagligt beteende.

Vd:n har anhållits, och har stängts av från sin tjänst med omedelbar verkan. Enligt uppgift till Dagensmedia.se ska det förutom misstankarna om sexövergrepp även finnas andra brottsmisstankar.

– Det var inte bolaget som gjorde polisanmälan, det gällde initialt ett annat brott, säger en uppgiftslämnare till Dagensmedia.se.

Vd:n ersätts tillfälligt av bolagets sälj- och marknadschef.

– Vi ser mycket allvarligt på dessa händelser och följer noga den rättsliga processen. Nu koncentrerar vi oss på att stötta de personer som har drabbats, och ser till att bolaget får arbetsro, säger Getupdateds tf vd Håkan Juserius i ett pressmeddelande.

Mannen är tidigare dömd tilll villkorlig dom och dagsböter för olaga hot.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.