Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

MEC över 1,5 miljarder

Publicerad: 26 augusti 2011, 04:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Mediebyrån MEC omsatte drygt 1,5 miljarder förra året. Det är något mer än 2009.


Ämnen i artikeln:

MEC

Bruttoresultatet skrivs till 16,4 (13,6) miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på 10,3 miljoner kronor – en ökning på 56 procent jämfört med 2009.

– Det känns väldigt kul. Mycket handlar om att vi får göra så pass mycket mer för våra kunder nu än att bara boka media. Det är en omställning vi började med för 5-6 år sedan, säger Daniel Collin, vd på MEC.

Idag kommer drygt hälften av intäkterna istället från konsult- och rådgivningstjänster.

– Det är ungefär där vi bör ligga, förmedlingsdelen är fortfarande otroligt viktig.

MEC:s event- och sponsoravdelning har vuxit och är ytterligare en anledning till det förbättrade resultatet. Avdelningen har gått från två till 13 anställda de senaste fem åren och står idag för 20 procent av byråns intäkter.

– Vi försöker alltid att utveckla verksamheten själva istället för att gå till andra bolag. Det har visat sig framgångsrikt.

Daniel Collin tror att marknaden kommer att bromsa in något under hösten, på grund av oron på börsen och den svagare konjunkturen, men han tror ändå på en tillväxt på 10-20 procent för MEC i år.

– Medieomsättningen tror jag kommer att stå still, eller möjligtvis öka några procent, men jag räknar med att både intäkter och resultat ska växa.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MEC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News