Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

McWrap är årets kampanj

Publicerad: 16 Maj 2013, 10:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

McDonalds och OMD belönas med ett grand prix för årets kampanj under Stockholm Media Week.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Media WeekStockholm Media Award

Guldet går till Försvarsmakten och Carat för kampanjen "Vem bryr sig?", medan silvervalören går till Kungsörnen och Vizeum för "Hela Sverige bakar".

Motiveringarna lyder:

Grand Prix

”Ett glimrande exempel på hur man har integrerat helt nya mediemöjligheter med ett vasst kreativt koncept. Skapat en mängd unika kreativa lösningar för medieplaceringarna och på ett kul sätt lockat kunderna hela vägen till restaurangen. Hatten av för årets (w)rappaste kampanj.”

Guld

”För en oemotståndligt rolig kampanj riktad till rätt målgrupp med ett budskap som gick hem. De gjorde banbrytande medieval som krävde mod och använde digital media real time för att förklara ett mycket svårt koncept på ett enkelt sätt. I en kategori där engagemanget inte kommer utan risk har de kunnat attrahera ett brett antal intressenter. Målet var klart: de ville engagera och övertala målgruppen att söka sig till försvaret och det klarade de med råge.”

Silver

”En omfattande analys och varumärkesstudie samt förträfflig medieplanering lade grunden för att lyckas flytta fram positionen inom en lågintressekategori. Genom fulländad timing, inspiration och skaparglädje har man skapat en unik rörelse och svingat bakningen till nya höjder så att det börjat jäsa i stugor och ugnar runt om i hela Sverige.”

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev