Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

McCanns tidigare europachef stämd - anklagas för att ha kallat svarta för apor

Publicerad: 14 mars 2016, 09:36
Uppdaterad: 14 mars 2016, 10:11

J. Walter Thompsons vd Gustavo Martinez har blivit stämd av en arbetskollega. Foto: JWT.com

JWT:s vd och McCanns tidigare europachef Gustavo Martinez stäms av en kollega som anklagar honom för att ha uttalat rasistiska, antisemitiska och sexistiska kommentarer inför sina kollegor. Martinez nekar till alla anklagelser.


Ämnen i artikeln:

reklambyråerMcCann

En av världens största reklambyråer, som den senaste tiden har varit fullt upptagna med reklamkampanjer för mångfald, är i blåsväder. Enligt Washington Post har J.Walter Thompsons (JWT) vd, Gustavo Martinez blivit stämd av JWT:s kommunikationschef Erin Johnson, för att vid upprepade tillfällen ha uttalat rasistiska och antisemitiska åsikter. Inför personalen ska Martinez också ha greppat tag kring Johnsons hals och sagt "Kom hit så jag kan våldta dig i badrummet", för att sedan skratta.

Anställda berättar även om ett tillfälle när Martinez ska ha sagt att han vägrar gå igenom flygplatskontroller där "svarta apor" jobbar. Enligt stämningen ska han också ha sexuellt trakasserat kvinnor. Vid ett bråk med en kvinnlig vd ska Martinez ha sagt att hon behöver bli " bunden och våldtagen tills hon ger med sig", enligt Washington Post.

Gustavo Martinez själv nekar till alla anklagelser i ett officiellt uttalande. "Jag är medveten om de anklagelser en J. Walter Thompson anställd har emot mig, och jag vill försäkra våra kunder och mina anställda att det inte finns någon sanning i dessa besynnerliga anklager och jag är övertygad om att detta kommer bevisas i domstol."

Martinez var mellan 2011-2014 europachef för reklambyrån McCann. 2015 tillträdde han som vd för JWT. Några av JWT:s kunder är USA:s marinkår, Puma och Revlon.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

reklambyråerMcCann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.