Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

McCann Stockholm får ny ledning

Publicerad: 10 januari 2014, 11:28
Uppdaterad: 15 augusti 2017, 13:44

McCann Stockholm byter ledning. Marie Schnell Carlén blir ny vd.


Ämnen i artikeln:

McCann

För fjärde gången på mindre än fyra år byter McCann ledning, rapporterar Resumé.

Marie Schnell Carlén blir ny vd och Fredrik Westerman, som varit koncernchef för McCann Worldgroup lämnar bolaget. Även Johan Nilsson, exekutiv creative director, och chef för McCann Stockholm slutar.

– Det är ett led i den omstrukturering som vi står inför. Vi tar bort ett managementlager, jag rationaliserar bort mig själv. I samband med det tar Marie över som vd på McCann Stockholm, säger Fredrik Westerman till Dagens Media.

Angelika Jaklinder, ekonomichef på McCann Worldgroup försvinner också. Den nya Stockholmschefen Marie Schnell Carlén, som i dag är projektledare på byrån, kommer att rapportera direkt till Richard Bonner Davies, operativ chef för McCann Norden.

– Vi har gjort det här för att ta bort den kostnadsryggsäck vi haft, för att skapa förutsättningar för att göra bolaget lönsamt. McCann har haft en för hög kostnadsstruktur och nu väljer vi att ta bort den, säger Fredrik Westerman.

Hur känns det här?

– Det känns jättetråkigt, det blev väldigt kort och ett annorlunda uppdrag än det vi gav oss in i. Men det känns helt rätt. Vi måste skapa förutsättningar för att göra McCann Stockholm och MRM lönsamma. Nu kan vi bli lönsamma.

LÄS OCKSÅ:

 

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McCann

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev