Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

McCann får ny ledning – igen

Publicerad: 19 Februari 2013, 10:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:55

UPPDATERAD. McCann Worldgroup Sverige får en ny koncernchef och vd. Samtidigt tillsätter byrån en ny executive creative director.


Ämnen i artikeln:

McCannMcCann Stockholm

Efter mindre än ett år får McCann Sverige en ny ledning i Fredrik Westerman, vd för Visa i Norden och Baltikum.

Han får titeln koncernchef för McCann Worldgroup Sverige. Samtidigt tar han också över vd-posten på McCann Stockholm.

– Jag är både glad och stolt över att idag kunna berätta om positiva förändringar som sker på McCann i Sverige. I Johan får vi en erfaren och duktig kreativ ledare som ska leda och driva den kreativa utvecklingen på McCann. Och med Fredrik sätter vi ett ökat fokus på kundperspektivet i allt det vi gör”, säger Matias Palm-Jensen, Nordic Chairman för McCann Worldgroup, i ett pressmeddelande.

Johan Nilsson tar samtidigt över rollen som byråledare på McCann Stockholm, där han också får titeln executive creative director. Han hämtas från J&J Partners/Aegis men har tidigare arbetat som executive creative director på bland annat Lowe Brindfors och TBWA.

I samband med organisationersförändringarna lämnar Robert Bryhn helt McCann. Något som alltså sker efter mindre än ett år på vd-posten.– Jag har varit där i 4 år och vi har lagt en spännande grund. Jag väljer att ta mig vidare och det känns helt rätt. Den nya ledningen kommer att ge nya perspektiv, säger Robert Bryhn till dagensmedia.se.

I övrigt vill han inte kommentera sin framtid.

– Jag vill rikta ett stort tack till Robert Bryhn för hans stora insats, lojalitet och tid på McCann. Robert har blivit erbjuden att stanna inom McCann, men han väljer att gå vidare, säger Matias Palm-Jensen i pressmeddelandet.

Fredrik Westerman och Johan Nilsson tillträder i 8 april.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

McCannMcCann Stockholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.