Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Martin Hugosson blir vd på Maxus

Publicerad: 9 November 2015, 07:49
Uppdaterad: 24 Augusti 2016, 13:56

UPPDATERAD. Martin Hugosson, tidigare vd på OMD, går till Group M-mediebyrån Maxus.


Ämnen i artikeln:

Maxus

I slutet av september i år stod det klart att Martin Hugosson skulle lämna OMD, mediebyrån där han har varit vd sedan 2011.

Idag tillkännager Group M att Martin Hugosson har utsetts till ny vd för mediebyrån Maxus.

– Det känns fantastiskt. Det här är precis vad jag har letat efter. Jag ser ganska stora förändringar i branschen som jag tror kommer att vara kulturellt drivna istället för tekniskt drivna och Maxus har rätt kultur och rätt storlek för att klara den resan, säger Martin Hugosson till Dagens Media.

På vilket sätt?

– Mediebyråer pratar om digitaliseringen, men då handlar det främst om hur deras kunder ska göra det och inte så mycket om hur man ska göra det själv. Där ligger Maxus långt fram.

Vad tar du med dig från OMD?

– Mycket, jag har många fantastiska minnen och har fått möjlighet att testa många olika roller vilket gör att jag förstår handlingar och konsekvenser. Men det är tolv år, så det är väldigt mycket.

Jonas Hemmingsen, nordisk vd på Group M:

– Martin har en sällsynt kombination av lång erfarenhet inom vår bransch och en stark entreprenörsanda och jag är säker på att Martin tillsamans med teamet på Maxus kan ta byrån till den position på marknaden som vi eftersträvar –både lokalt och globalt.

Martin Hugosson tillträder sin tjänst under 2016. Han tar över efter Robert Magnusson som i augusti sade upp sig efter knappt två år som vd för Maxus.

I fredags gjorde Martin Hugosson sin sista dag på OMD.

– Jag ska vara lite ledig ett tag. Jag har tagit upp jakt som intresse så det kanske finns tillfälle att testa det. Sen ska jag fixa med huset lite och kanske ta upp kontakten med vänner som man inte hunnit träffa.

 

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Maxus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.