måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Markus Gustafsson om vd-bytet: "Hon är bättre än mig på allt"

Publicerad: 13 augusti 2018, 12:34
Uppdaterad: 13 augusti 2018, 12:50

Markus Gustafsson lämnar rollen som vd för Prime efter 15 år. Foto: Prime

Primes vd Markus Gustafsson lämnar över rodret till den nya vd:n Therese Bohlin. "Nu var den perfekta tidpunkten att göra skiftet", säger han till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Prime

HF


Efter över 15 år som vd på Prime tar Markus Gustafsson nu ett kliv tillbaka för att göra plats åt den nya vd:n Therese Bohlin. Han blir dock kvar inom byrån som kundansvarig och styrelsemedlem.

Eftersom tiden på vd-posten har varit lång blir även listan på vad Markus Gustafsson är mest stolt över också lång, säger han samtidigt som han kokar ned sitt svar i några sammanfattande punkter.

– Att vi år efter år får utökat förtroende från våra kunder. Vi startade för 20 år sedan med ambitionen att bli bäst på medierelationer och nu har vi flera globala leaduppdrag vad gäller förändrings-, och marknadskommunikation, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Alla talanger som har gått genom Primes hårda skola och idag är direktörer, kommunalråd, partiledarkandidater, toppkonsulter runt om i världen.

Markus Gustafsson är också stolt över att byrån lyckats förnya sig varje år.

– Som företag ska man klara att balansera alla kapital samtidigt: talang i form av antal sökande/sluta/prestation, ekonomiskt som i lönsamhet och tillväxt, kund som i återkommande köp och utökat ansvar samt Fuck off – att våga göra saker ingen annan har gjort med framgång.

Hur såg processen ut när ni kom fram till att du inte längre skulle vara vd?

– Låt mig först säga att Prime har två viktiga principer när det gäller intern karriär. Vägledande är att den med störst potential alltid ges möjligheten att kliva in i nya roller, men lika viktigt är också att vi ska agera helt osentimentalt när det gäller sådana förändringar. Jag började med andra ord föra samtal med Therese för ett år sedan och nu var den perfekta tidpunkten att göra skiftet. Hon är på alla sätt tillräckligt komplett för att ta sig an rollen. Hon är bättre än mig på allt, så det blev ett lätt beslut.

Du blir ändå kvar inom Prime, vad ser du fram emot inom den närmsta framtiden?

– Åhh, det är enkelt. Att äntligen kunna jobba än mer med mina kunder för att säkerställa att de lyckas med det alla har svårt med: en snabbare omställning för tillväxt, eller effektivisering, i en osäker framtid.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev