Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Malmöbyråerna sågar Hilanders-vd:ns utspel

Publicerad: 21 November 2012, 12:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

I går meddelade Hilanders att byråns Malmökontor läggs ner. Byråns vd menar att luften gått ur marknaden i Malmö, men nu ger Malmöbyråerna svar på tal.


Ämnen i artikeln:

Eight

– Jag tycker inte att luften har gått ur. Det påståendet gäller inte för marknaden här nere i Malmö. Det går bra för många kommunikationsbyråerna här, säger Klas Tjebbes, vd på Eight, till dagensmedia.se.

Han får medhåll av Niclas Nilsson, vd på Guts & Glory:

– Det finns en annan bild att berätta om Malmömarknaden. Den malmöitiska branschen går ganska bra, det gäller för många av byråerna här nere, säger han, och fortsätter:

- Malmö är en stad som är på gång. Det startas flera projekt och många företag har huvudkontor här nere. Så jag tycker nog att reklambranschen här är på hugget.

Både Klas Tjebbes och Niclas Nilsson säger att deras byråer har gått allt bättre de senaste åren.

– Om man tittar på oss så har vi fått in ett antal nya kunder de senaste året och dessutom blivit utsedda till Gasellföretag. Vi har haft en tillväxt på 40 till 50 procent ett par år i rad och byggt upp en byrå som börjar märkas och synas, säger Niclas Nilsson.

– Vi har gjort vårt bästa år på många år. Vi har fått in fler kunder och växer i omsättning och storlek, så vi är jättenöjda, Klas Tjebbes.

Enligt Klas Tjebbes är den konjunktur som just nu pågår i Malmö bra för kommunikationsbranschen.

– När det är konjunkturbekymmer så blir det en stor rörlighet på marknaden. Då blir vissa mer offensiva och det är bra för oss på kommunikationsbyråerna. Just därför är marknaden väldigt bra just nu. Kommunikation är ju viktigt för att gå ut och plocka marknadsandelar, säger han.

Varken Klas Tjebbes eller Niclas Nilsson tror heller att det är marknadsläget som är anlednignen till att Hilanders lägger ner.

– I Hilanders fall har det kanske inte gått så bra de senaste åren, men det har kanske mer att göra med byrån än med marknaden. Sedan grundarna försvann har de haft det tuffare, säger Niclas Nilsson.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eight

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.