Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Malmöbyråer slås ihop – bildar skånsk superbyrå

Publicerad: 11 december 2014, 09:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

First Flight, Wonderleap & Eight och Mannova slås ihop under nytt namn.


Två av Malmös större kommunikationsbyråer, First Flight och Wonderleap & Eight, slår ihop verksamheterna tillsammans med pr- och contentmarketing-byrån Mannova.

Tillsammans bildar de byrån Few. Tanken är att erbjuda befintliga och nya kunder helhetslösningar inom kommuniktion. Efter sammanslagningen kommer Few att ha 41 medarbetare och en samlad byråintäkt på 42 miljoner kronor.

Enligt Anna Nordström Carlsson, vd för Wonderleap & Eight, har Malmö tidigare saknat en byrå av den här storleksordningen.

– Samgåendet med First Flight och Mannov ger oss bättre förutsättningar att bidra till att lyfta branschen i södra Sverige. Vi ser hur allt fler expansiva företag väljer att lägga sina huvudkontor här i Malmö. Och det här samgåendet ger oss en digital, strategisk och kreativ styrka där pr blir en integrerad del av erbjudandet, säger Anna Nordström Carlsson i ett pressmeddelande.

Wonderleap & Eight kommer att flytta in i First Flights lokaler på under januari månad. Few ska vara i full gång från och med den 1 februari 2015.

– Vi har under flera års tid satt visionen om att vara den bästa helhetsleverantören för våra kunder och kunna erbjuda tjänster inom strategi, digitala tjänster, integrerad kommunikation och PR. Genom denna affär stärker vi ytterligare denna position, First Flights vd CM Cronholm i pressmeddelandet.

CM Cronholm blir vd för Few. Anna Nordström Carlsson blir styrelseordförande och kommer att ansvara för affärsutvecklingen.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev