Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Malmöbyrå kritiserar Komms relation till Hilanders

Publicerad: 1 April 2010, 06:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:56

Ulf Strömqvists ordföranderoll i Komm ger Hilanders en särställning i förbundet. Det hävdar reklambyråchefen Niclas Nilsson i ett brev till Komms vd.


När de nominerade Guldäggsbidragen kom till Malmö förlades vernissagen till reklambyrån Hilanders lokaler. Något som fick Niclas Nilsson, vd på Glenn Reklambyrå, att reagera.

I ett mejl till Sveriges Kommunikationsbyråers vd Jessica Bjurström skriver Niclas Nilsson:

”Hur kan det komma sig att jag som representant för en reklambyrå i Malmö måste gå med mina kunder till en annan byrå (Hilanders) för att se de nominerade bidragen i Guldägget (som ju är vår tävling)?”

Niclas Nilsson ifrågasätter även Ulf Strömqvists förmåga att förhålla sig opartisk som ordförande i Komm.

Han är också kritisk till att Jessica Bjurström, efter samtal med ett antal medlemsbyråer, formulerat områden som Komm ska fokusera på framöver. Detta utan att ha träffat medlemmarna i Skåne.

”Du hyllar dialog - men du tar dig inte tid att träffa folk i Skåne på möte innan du skickar ut en redovisning /…/ av vad du kommit fram till”, skriver Niclas Nilsson i brevet till Jessica Bjurström.

Dagensmedia.se har varit i kontakt med Jessica Bjurström, som har svarat Niclas Nilsson och inte vill kommentera innehållet i brevet. Hon säger dock att beslutet att hålla guldäggsvernissaget på Hilanders fattades i höstas, innan Ulf Strömqvist blev styrelseordförande.

– Alternativet var att inte ha något vernissage i Skåne. Det finns inte resurser i Komm att hålla guldäggsvernissage ute i landet, men om någon reklambyrå själva kan ta på sig att ordna och betala för arrangemanget, som Hilanders gjorde, är det naturligtvis väldigt välkommet, säger Jessica Bjurström.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.