Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lowe Brindfors: Vi bestrider kravet

Publicerad: 19 december 2012, 10:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Saabs tidigare reklambyrå Lowe Brindfors bestrider stämningsansökan.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsSaab

Tidigare i dag blev det känt att Saabs konkursbo stämmer bolagets tidigare reklambyrå Lowe Brindfors på sammanlagt 7,4 miljoner kronor.

Konkursboet kräver att byrån ska betala mellanskillnaden för betalningar genomföra mellan april och juni 2011. Saab ska ha betalat Lowe Brindfors 7 684 225 kronor via tolv faktureringar, samtidigt som byrån ska ha levererat tjänster till ett värde av 239 874 kronor.

Dagensmedia.se har under dagen sökt Lowe Brindfors vd Annette Gårdö för en kommentar. Hon väljer att svara via mejl.

"Lowe Brindfors har redan bestridit Saabs konkursbos påstådda krav på återvinning. Igår den 18 december var det ett år efter Saabs konkurs och därmed sista dagen för konkursförvaltaren att kunna väcka talan om återvinning vid tingsrätten genom att lämna in en ansökan om stämning", skriver hon.

Annette Gårdö skriver att Lowe Brindfors inte är ensamma om att drabbas.

"Lowe Brindfors är en av flera före detta leverantörer till Saab som den tidigare biltillverkarens konkursbo nu valt att stämma".

Med anledning av den juridiska processen som nu tar vid "kommer Lowe Brindfors i dagsläget inte kommentera detta närmare".

Sofia Hvenström

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsSaab

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.