Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lowe Brindfors vänder till vinst

Publicerad: 24 Mars 2011, 07:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Efter förluståret 2009 vänder Lowe Brindfors till vinst - förbättrar sitt resultat med 60 miljoner kronor.


Byråns rörelseresultat för 2010 landar på cirka 3 miljoner kronor. Det är en förbättring på cirka 60 miljoner kronor jämfört med 2009, då förlusten blev 57 miljoner kronor.

Samtidigt uppgick byråintäkterna till över 145 miljoner kronor, en ökning med 10 procent jämfört med fjolåret.

De positiva siffrorna förklaras till stor del bero på en omstrukturering – med  neddragningar som följd – efter storförlusten 2009. Dessutom har nya under som Telenor, Kraft Foods/Gevalia samt SCA/Tena kommit in.

-  Jag är mycket nöjd med vår anpassning och återhämtning under 2010. Vi har jobbat hårt men det har skördat frukt. Vi har säkrat att vi är rustade för morgondagens kommunikationsbehov, vässat det kreativa erbjudandet, stärkt vår digitala kompetens, stärkt vårt PR-erbjudande och startat en ny strategi och innovationsenhet, säger vd:n Bjarte Eide i ett pressmeddelande.

Som dagensmedia.se tidigare förlorade nyligen Lowe Brindfors storkunden Vattenfall. Byrån har dock inte avsatt mer intäkter i budgeten efter 2011.

Även Golin Harris, som ingår i Lowe Brindfors-gruppen, visade på ett bra år med en tillväxt på 27 procent.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.