Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lowe Brindfors slår tillbaka

Publicerad: 30 Mars 2011, 12:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:15

En nästan 20 år lång byrårelation har slutat i ett infekterat ordkrig. Lowe Brindfors Bjarte Eide slår nu tillbaka mot Saab.


– Vårt beslut att ställa allt arbete för Saab är grundat av ett enda skäl – vi har inte fått betalt sedan december 2010, skriver Bjarte Eide i ett skriftligt uttalande.

Det var igår kväll som Lowe Brindfors genom ett pressmeddelande berättade att de vill bryta samarbetet med Saab. Det väckte irritation hos Saab, som i sin tur menade att Lowe Brindfors agerande beror på att Saab nyligen gått ut i en reklambyråpitch.

– Den här typen av affärsrelationer är ingenting vi kommenterar i media. Det borde inte heller Brindfors ha gjort, sa marknadschefen Mårten Wahlstedt till dagensmedia.se.

Senare på eftermiddagen sade Saabs tf vd Victor Muller till TV4 att han var missnöjd med Lowe Brindfors insats och att det var därför biljätten utlyst en pitch.

Bjarte Eide väljer nu att kommentera Saabs uttalanden. I ett mejl till dagensmedia.se skriver han att han inte vill "ge sig in i polemik med kunder i media", men att han känner sig "tvungen att lämna följande kommentar":

– Vi har heller inte mottagit en uppsägning av samarbetet eller sagt upp Saab som kund. Vi har fört en dialog med Saab om uteblivna betalningar sedan början av året. Saab berättade för cirka två veckor sedan att de planerade att se över sina byråsamarbeten. Vi har stått bakom Saab i med- och motvind, men som ett mindre bolag har vi dessvärre ingen möjlighet att agera bank åt Saab. Vi beklagar det missnöje som Victor Muller nu ger uttryck för efter 17 års samarbete.

Som dagensmedia.se tidigare berättat har både Carat och Valentin & Byhr uppgett att de inte haft problem med uteblivna fakturor från Saab. Det har dock ett flertal andra leverantörer, enligt affärspress.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.