Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lowe Brindfors bantar – 13 får gå

Publicerad: 20 Augusti 2012, 11:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

UPPDATERAD. Efter flera tunga kundtapp tvingas Lowe Brindfors banta personalstyrkan med 13 anställda.


Ämnen i artikeln:

Lowe Brindfors

Det var i maj i år som Lowe Brindfors dåvarande vd Bjarte Eide valde att sluta på byrån. Beslutet kom efter flera tuffa år där byrån tappat nyckelkunder som Vattenfall, Saab och Electrolux.

Nu tvingas byrån alltså att banta personalstyrkan med 13 anställda. Det skriver branschtidningen Resumé.

När dagensmedia.se når Annette Gårdö, nytillträdd vd på Lowe Brindfors bekräftar hon uppgiften.

– Det är så klart ett oerhört tråkigt beslut att fatta, säger hon.

Annette Gårdö gjorde sin första dag som vd på byrån för drygt en vecka sedan och hon berättar att det var nödvändigt att banta personalstyrkan.

– Vi gjorde ett kraftigt negativt resultat under det föregående året och det berodde till största delen på Saabs konkurs. Som nytillträdd VD är därför min främsta uppgift att framöver skapa en sund och lönsam ekonomi i bolaget så att vi kan fokusera på att bygga den toppbyrå som vi vill vara.

Nedbemanningen påverkar hela byrån.

– Men det är en tonvikt på tjänster inom produktion och administration.

Hon och byråns kreativa chef Rickard Villard jobbar nu hårt för att sjösätta en helt ny organisation som ska säkra Lowe Brindfors framtid.

– Under sommaren har vi jobbat med att utarbeta planen för byråns framtid och den här omstruktureringen gör vi inte bara på grund av resultatet. Det handlar även om att strukturera om byrån efter marknadens efterfrågan och kundernas behov.

Under 2011 gjorde Lowe Brindfors en brakförlust på 31,2 miljoner kronor. Samtidigt landade omsättningen på 226 miljoner kronor. En siffra som kan jämföras med en omsättning på 347 miljoner under 2008.

Senast Lowe Brindfors gjorde en större nedbemanning var mot slutet av 2009, då 25 personer fick lämna byrån. Orsaken var den rådande lågkonjunkturen i kombination med GM:s beslut att lägga ner Saab, som hade varit byråns största kund i 18 år.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Lowe Brindfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.