Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Linda Waxin ny vd på Edelman

Publicerad: 4 Maj 2011, 06:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:12

Efter ett års sökande har pr-byrån Edelman nu hittat en ny vd i Linda Waxin, tidigare affärsområdenschef för pr på Jung Communications.


Ämnen i artikeln:

Edelman

Det var i maj förra året som Marianne Bäärnhielm valde att sluta på Edelman. Sedan dess har pr-byrån sökt med ljus och lykta efter en ny vd – och dessutom hunnit tappa den tillförordnade vd:n Håkan Jarlenius på vägen.

Men nu är det alltså klart med en ny vd på pr-byrån.

Linda Waxin är 31 år och kommer senast från rollen som affärsområdesansvarig för pr på Jung Communications. Tidigare har hon också varit creative och digital director på Spotlight.

– Det här är en process som skötts av Edelmans Europeiska och globala ledning. De har gjort ett val som ska matcha både hur vår position ser ut i övriga länder och vår position i Sverige, säger Roland-Philippe Kretzschmar, tf. vd på Edelman till dagensmedia.se och fortsätter:

– Vi är ju väldigt starka i just konsumentsektorn då matchade Linda Waxin väldigt väl. Hon är en starkt lysande stjärna i pr-sverige.

Det här är en rekrytering som dragit ut länge på tiden, det måste kännas skönt att äntligen ha en vd på plats?

– Definitivt, vi är jätteglada över det. Det också roligt att få in en person som inte bara ger oss ett ansikte utåt på markanden men också en kulturbärare och en väldigt uppskattad chef och medarbetare, säger han och fortsätter:

– Linda Waxin är väldigt härlig person och ytterst begåvad inom just pr. Hon har en stor erfarenhet av digitala medier vilket är ett område jag normalt sett ansvarar för så det är väldigt roligt att vi stärker upp där.

Linda Waxin tillträder den 1 augusti och till dess kommer hon vara kvar på Jung.

– Edelmans entreprenöriella, innovativa anda som möjliggörs av deras oberoende profil passar mig perfekt. Med mitt driv, hela teamets passion och en stor portion jävlar anamma ska vi göra skillnad för våra kunder och ta Edelman till den position på den svenska marknaden som byrån förtjänar, säger Linda Waxin i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Edelman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.