Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lina Thomsgård lämnar Rättviseförmedlingen

Publicerad: 21 januari 2014, 07:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Rättviseförmedlingen får en ny ordförande.


Ämnen i artikeln:

Rättviseförmedlingen

Lina Thomsgård slutar och ersätts av Prime-konsulten Seher Yilmaz, som tidigare har varit ordförande för Sveriges Elevkårer samt för LSU, Sveriges ungdomsorganisationer.

– Att bli ordförande för Rättviseförmedlingen och därmed få möjlighet att arbeta för ett jämställt och inkluderande samhälle där människors kompetens inte går förlorad på grund av normer, känns hedrande och stort, säger Seher Yilmaz i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Sedan tidiga tonår har min vision varit ett samhälle där alla människor får möjlighet att nå sin fulla potential utan att hindras av strukturer baserade på kön eller etnisk bakgrund. Rättviseförmedlingen tillsammans med alla rättviseförmedlare gör ett viktigt arbete för att vi ska nå den visionen.

Lina Thomsgård förklarar varför hon slutar:

– Rättviseförmedlingen är det viktigaste jag gjort i livet, men rörelse kan inte ske utan att saker flyttar på sig. Om det är något jag lärt mig om konstruktivt förändringsarbete under de här fantastiska åren så är det vikten av att själv vara en del av förändringen. Nu är det dags att passa micken vidare så att nya röster kan forma Rättviseförmedlingens budskap och visa rätt väg framåt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Rättviseförmedlingen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev