Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Leverantör vinner mot Naked i tingsrätten

Publicerad: 2 Oktober 2012, 10:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

UPPDATERAD. Bråket mellan Naked och redovisningsbyrån Q1 har avgjorts i tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

Naked

Dagensmedia.se har tidigare skrivit om att redovisningsbyrån Q1 lämnat in en stämningsansäkan mot Naked Communications, för att byrån inte har betalat Q1:s fakturor.

Totalt krävdes Naked på över 170 000 kronor för posterna "Administration", "Löpande redovisning" och "Christoffers telefon". Fakturorna gällde perioden 24 januari och den 25 mars 2012.

Fallet gick till Stockholms tingsrätt, men Naked inkom inte med svaromål inom förelagd tid.

Således har Stockholms tingsrätt meddelat en tredskodom, det vill säga en dom där domstolen dömer till den ena partens fördel på grund av omständigheter som att den ena parten inte infunnit sig vid förhandlingen.

– Jag står fast vid det jag har sagt tidigare. Det handlar om att vi är extremt missnöjda med deras leverans, vilket vi har påtalat. Vi ville inte betala för de timmar som de hävdade att vi skulle betala. I samband med att vi sa upp avtalet och ställde ett motkrav på dem så gjorde de det hela till en stämningssak, säger Johan Falk till dagensmedia.se.

Det blev ju en tredskodom, varför inkom ni inte med ett svaromål?

Vår jurist har skött förhanldlingen. Vi försökte ha en dialog med Q1 och vi lade extratid på att få ordning på våra böcker. Vi räknade med att vår dialog med dem skulle falla väl ut. När de stod fast var det bara att acceptera.

Naked tvingas nu av tingsrätten att ersätta Q1 med drygt 170 000 kronor och dessutom ersätta Q1 för dess rättegångskostnader.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Naked

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.