Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lars Weiss startar produktionsbolag

Publicerad: 8 September 2009, 06:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Lars Weiss, tidigare programdirektör på TV4 och nyhetschef på SVT, startar produktionsbolaget Creo. Niclas Grunewald blir vd.


När lågkonjunkturen skördar offer i byråbranschen och krymper marginaler, väljer Lars Weiss att starta sitt produktionsbolag Creo.

Är det helt vettigt det här, Lars Weiss?

– Det här bolaget ska arbeta med rörliga digitala medier, ett segment som växer snabbt och ännu inte har påverkats av konjunkturen. Det är en sida av produktionsbranschen som är lite speciell. Att starta ett produktionsbolag i mitt tidigare gebit, tv, det skulle jag nog inte göra, säger han.

Creo ska främst arbeta med innehåll och idéarbete. För tekniska lösningar ska bolaget knyta samarbeten. Lars Weiss säger att byrån har ambitioner men vill inte tala om dem i det här tidiga skedet. Prio ett för byrån är att så sakteliga snurra igång och bygga upp sin kundbas.

– Den här branschen påminner ganska mycket om reklambranschen. Personalen som kommer  har redan utvecklade kundrelationer och vår vd, Niclas Grunewald, har jobbat länge i branschen och har en stark position på marknaden, säger Lars Weiss.

Niclas Grunewald har i sin karriär nio år på Kamera och World Television bakom sig, varav sex år som vd. Just de två företagen är också de som Lars Weiss pekar ut som Creos främsta konkurrenter.

Vad har ni för konkurrensfördel?

– Återigen vill jag göra en jämförelse med reklambranschen. Företagets kompetens sitter i fötterna på personalen och jag anser att vi har samlat branschens bästa gäng.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.