söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Landstinget drar in del av jätteupphandling

Publicerad: 1 juli 2011, 08:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:05

Mer än 50 miljoner kronor per år står på spel i Landstingets upphandling. Nu skjuts en del av den upp. Inblandade byråer klagar på snäva skallkrav medan Landstinget hävdar att uppdraget har förändrats.


HW

Henrik Widell


Stockholms läns landsting upphandling för kommunikationstjänster är uppdelad i 24 olika delar. Den delen som nu berörs är den för strategisk kommunikation som skjuts upp till efter sommaren. Enligt uppgifter till dagensmedia.se beror det på att skallkraven, alltså de krav en byrå måste uppfylla för att få vara med i upphandlingen, varit alltför snävt formulerade.

– Vi har haft en öppen dialog med byråerna och en del av dem har bett om förtydliganden men det här är ingen kritik som har nått fram till oss, säger Yvonne Gustavsson, projektledare på Stockholms Läns Landsting.

Anledningen till att upphandlingen skjuts upp, säger hon, är att den under upphandlingstiden blivit inaktuell. Landstinget ska framöver starta projektet ”Framtidens Sjukvård”, något som de nu vill inkludera i upphandlingen.

Hur många byråer hade lämnat anbud innan ni drog tillbaka upphandlingen?

– Det är sekretessbelagda uppgifter, men jag skulle ändå inte kunna svara eftersom jag inte vet. Det var som sagt inte av den anledningen upphandlingen drogs tillbaka.

Arbetet med att formulera kraven och uppdraget för den nya upphandlingen sker under sommaren. Det är ännu inte klart när Landstinget går ut med den nya upphandlingen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev