Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Lämnade Onemotion – startar egen pr-byrå

Publicerad: 15 april 2015, 11:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:05

Svenskt Vatten, Atria Food och Deli samt Rynkeby Food är några av Amazing Alices nya kunder.


Efter att ha jobbat tillsammans sedan 1998, bland annat på Onemotion och Star Public Relations, väljer Linda Bühlmann och Anna Markusson att starta den egna pr-byrån Amazing Alice.

– Vi älskar att jobba tillsammans. Det blir bra grejer och vi har väldigt roligt. Därför valde vi att starta en egen byrå nu, säger Linda Bühlmann till Dagens Media och fortsätter:

– På Amazing Alice kommer vi att jobba brett med kommunikation och erbjuda allt från strategisk rådgivning till kriskommunikation.

Byrån startades för cirka sex veckor sedan och några av kunderna som Amazing Alice har knutit till sig är Svenskt Vatten, Atria Food och Deli samt Rynkeby Food med varumärken som God Morgon och Rynkeby.

– Vi har både kunder vi jobbar långsiktigt med men också kortare uppdrags om vi kör direkt med företag och byråer. Vi är en nystartad byrå, men inte nya i branschen. Både jag och Anna har mycket kontakter och långa relationer sedan tidigare, säger Linda Bühlmann och fortsätter:

– Våra kunder har vi faktiskt inte fått via någon marknadsföring utan det har bara spridit sig bland branschen och gamla kunder.

Tanken är att vid sidan av den kompetens som redan finns i byrån också arbeta med frilansare och byråpartners.

– Med tanke på det intresse vi redah har fått så ser vi positivt på framtiden. Vi har som ambition att fortsätta växa och jobba med roliga kunduppdrag, säger Linda Bühlmann och fortsätter:

– Eftersom alla kunduppdrag kräver olika kompetens och de olika kommunikationsdisciplinerna överlappar varandra allt mer så är vår vision att ha fasta strateger med ett skräddarsytt team utifrån kompetens, erfarenhet och vad företagen behöver.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.