Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kvadrat-konsulter startar eget

Publicerad: 30 november 2011, 05:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Hans Uhrus och Emma Blom startar kommunikationsbyrån Underway. "Vi tar med oss konsulter och affärer", säger Emma Blom.


Hans Uhrus och Emma Blom jobbade tidigare i management- och it-konsultbolaget Kvadrat, som startade en kommunikationsavdelning för två år sedan. Nu startar de byrån Underway.

– Vi tar nu över kommunikationsdelen och driver den vidare i ett eget bolag, säger Emma Blom.

Affärsidén från Kvadrat följer med, om än i reviderad form. Istället för anställda medarbetare samlar man ett nätverk av konsulter som verkar under samma varumärke.

– En del av omsättningen från uppdrag som man drar in går till Underway, men tanken är att man ska få behålla mer själv än vad man gjorde på Kvadrat, säger Emma Blom och fortsätter:

– Vi var inte helt nöjda med hur det fungerade på Kvadrat. De har haft som affärsidé att bara jobba med seniora konsulter och det funkar inte riktigt när man jobbar med kommunikation. Seniora konsulter är ofta äldre och de är inte alltid bäst lämpade för kommunikation i nya medier.

Därför söker de nu både seniora och juniora konsulter som vill ingå i Underway.

Byrån kommer dock samarbeta med Kvadrat även i fortsättningen.

- Vi har haft ett fruktbart arbete hos Kvadrat och har utvecklat affären inom kommunikationsområdet. Vi kommer framöver att fortsätta att samarbeta inom områden där vi drar nytta av varandra, säger Hans Uhrus.

Ytterligare ett par konsulter och några affärer, bland annat ett stort offentlig sektor-uppdrag, följer med från Kvadrat till nya bolaget som just flyttat in i nya lokaler i Gamla stan i Stockholm.

– Vi hoppas kunna vara en handfull personer som sitter tillsammans. De flesta av oss är konsulter inom pr, men vi köper även in kommunikationstjänster av annat slag. Vi går in i bolag som projektledare inom pr, men ofta leder det till att vi även hittar andra kommunikationsbehov, exempelvis hemsidor och sociala medier.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.