söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kunderna om Fieldwork-konkursen: ”Vi vet ingenting”

Publicerad: 13 september 2012, 10:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Fieldworks ledning väljer att göra sig oanträffbara efter bolagets konkursansökan. Samtidigt undrar kunderna vad som egentligen har hänt. "Jag är omtumlad av nyheten", säger Stadsmissionens Yvonne Berg.

Ämnen i artikeln:

Fieldwork

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Under onsdagsmorgonen kunde dagensmedia.se avslöja att den välkända eventbyrån Fieldwork går i konkurs. Bolagets vd Claes Lindström samt delägaren Gent Wahlström har sedan dess valt att göra sig oanträffbara – trots upprepade påtryckningar vägrar de att svara.

Hemsidan är nu släckt. Ingen svarar på bolagets växelnummer.

Inte heller Fieldworks kunder har någon aning om vad som har hänt.

– Jag visste ingenting innan jag läste det på dagensmedia.se igår. Min kontaktperson på Fieldwork hade försökt att ringa mig, men jag hann inte ringa tillbaka förrän jag såg nyheten, säger Yvonne Berg, kommunikationschef på Stadsmissionen, som i maj inledde ett långsiktigt samarbete med Fieldwork.

Yvonne Borg säger att hon hittills har positiva erfarenheter av samarbetet med byrån.

– Jag har inte fått någon full brief om vad som har hänt, men ska prata med dem idag. Jag blev lite omtumlad av beskedet och har inte riktigt tagit ställning till hur vi ska agera.

Kanal 5 har jobbat med Fieldwork för programmet ”Breaking News”. Enligt presschefen Dan Panas har kanalen inte fått någon information om vad som händer.

– Vi är nöjda med det samarbete vi haft. Men nyheten om konkursen har vi tagit del av via medier, säger han.

Även Niklas Birgetz, vd för branschorganisationen Sponsrings- och eventföreningen, är förvånad över Fieldworks konkurs. Han såg byrån som en etablerad och stabil spelare.

­– Jag har haft ganska mycket kontakt med dem tidigare. Men jag har inte hört något på förhand. Konkursen förvånar mig.

I dagsläget har Fieldwork inget skuldsaldo hos kronofogden. Under den senaste tiden har dock ett antal krav riktats mot byrån, som senare har dragits tillbaka.

En leverantör, Retur Design, som bland annat gjort event-montrar, fick dock dra Fieldwork till tingsrätten för att få betalt.

– Jag jobbade åt Fieldwork i tre fyra år. Det sista jobbet var en stor monter på 1000 kvadratmeter för Telenor på en mässa i Chicago. Jag fick inte betalt för min slutfaktura, säger ägaren Sergei Gerasimenko.

Han skräder inte orden när han beskriver samarbetet med Fieldwork.

– De verkar ha satt i system att hitta nya underleverantörer istället för att betala de gamla. De hade lite skamfilat rykte, så jag tog ut hälften i förskott, säger han.

Tvisten, som rörde över 300 000 kronor, slutade med en förlikning.

Så sent som i december 2012 anställde Fieldwork fyra nya medarbetare som handplockats från andra byråer och kundsidan. Med värvningarna hade Fieldwork skapat ett ”dream team”.

Jonas Kajler, som värvades från Innebandyförbundet, är i dag fåordig om vad som har hänt.

– I och med konkursförfarandet är Hans Morgell på DLA Nordic firmatecknare. Vi är alla entledigade, men är förpliktigade att hänvisa till honom, säger han till dagensmedia.se.

Konkursförvaltaren Ulf Mullo satt under onsdagen i möten med Fieldworks ledning.

– De har lämnat uppgifter om bakgrunden till konkursen, men de uppgifterna vill jag verifiera innan jag går ut med något officiellt uttalande.

Dagensmedia.se söker Hans Morgell samt Fieldworks ledning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev