Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kund stämmer Infobahn

Publicerad: 7 Augusti 2012, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Reklambyrån Infobahn stäms av kunden KTF.


KTF, ett servicebolag till Kemisk- Tekniska Leverantörsförbundet, stämmer Infobahn Reklambyrå i Solna Tingsrätt.

Enligt KTF har Infobahn, trots flera påstötningar, vägrat att lämna ut ett adressregister, innehållande drygt 4000 e-postadresser, samt en illustration som KTF hävdar att de har betalat för.

Konflikten härstammar från 2009, då KTF anlitade Infobahn för att få hjälp med sitt nyhetsbrev.

Enligt KTF har Infobahn tagit fram 4307 adresser till nyhetsbrevet, vilket KTF ska ha betalat 39 800 kronor för, plus 5 500 kronor för produktionsledning. KTF ska även ha betalat 11 875 kronor för en illustration till nyhetsbrevet.

KTF skriver i sin stämningsansökan:

”Två nyhetsbrev med illlustrationen har skickats ut via Infobahn till mottagarna i adressregistret. KTF har däremot fortfarande inte erhållit illustrationen eller någon av de totalt 4307 stycken e-postadresser som KTF har köpt av Infobahn trots att KTF har begärt att Infobahn skall leverera illustrationen och adresserna till KTF.”

Gunilla Christiansson, vd och projektledare på Infobahn, säger till dagensmedia.se att Infobahn sedan lång tid tillbaka har levererat illustrationen till KTF, men inte adressregistret.

– Det här baseras på okunskap hos vår kontaktperson hos uppdragsgivaren, där man inte förstår vad man har köpt. Vi har hyrt adressregistret, kunden kan inte köpa det, säger hon till dagensmedia.se.

I stämningsansökan, som inkom till tingsrätten den 1 augusti, framgår dock att KTF inte nöjer sig med den förklaringen.

”Vid efterföljande kontakter mellan parterna har Infobahn uppgett att det endast skulle vara fråga om någon slags ’hyra av befintlig databas’ innefattande de aktuella e-postadresserana. Någon sådan påstådd överenskommelse om ’hyra’ av e-postadresserna har emellertid aldrig träffats mellan parterna”.

Dagensmedia.se har sökt Olof Holmer, vd på KTF.

Läs också:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.