Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kulturjournalister startar konceptbyrå

Publicerad: 8 september 2010, 04:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Anders Rydell och Johan Lindskog startar kompromisslös byrå.


Dagensmedia.se kan idag rapportera att journalisten och författaren Anders Rydell ska lansera en ny byrå tillsammans med Johan Lindskog, chefredaktör för tidningen RES och en av grundarna till Bon Magazine.

Anders Rydell, som bland annat har skrivit boken ”Byt namn och andra sätt att lyckas som journalist” tillsammans med Klas Ekman, är dock noga med att poängtera att det absolut inte är en reklam- eller pr-byrå.

– Vi sysslar med konceptutveckling. Vi är ju journalister i grunden så vi jobbar med journalistiska principer och verktyg för att utveckla och realisera idéer. Journalistik går att överföra till många andra områden som utställningar, statyer och jordbruk, säger han.

Anders Rydell menar att det nya företaget inte kommer konkurrera med andra byråer eftersom att de kommer ha olika arbetsområden.

Ett exempel på ett potentiellt projekt för den ännu odöpta byrån är en föreläsningsserie med forskare, något som Anders Rydell har arbetat med tidigare för Hyper Islands räkning. Men också event så som Pressklubben Desken är att vänta.

– Vi är inte intresserade av att kompromissa eller arbeta på uppdrag i traditionell mening. Som journalister utgår vi från vad mottagaren vill ha eller veta medan reklammänniskor utgår ifrån vad avsändaren vill säga. Det är en stor skillnad, säger han.

Han menar också att det nya företaget inte kommer påverka den journalistiska karriären.

– Jag kommer fortfarande att arbeta med journalistik men i ett bredare format. Vi kommer att göra en del tidningar också.

Har ni några kunder?

– Vi har projekt igång men kunder är fel ord. Vi har samarbetspartners både bland företag och enskilda personer som vi realiserar idéer tillsammans med. Har man en bra idé så är det många som vill vara med både praktiskt och ekonomiskt.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev