Kreatörsduo lämnar Garbergs

2010-09-13 14:06  

Nina Åkestam och Sandra Beijer har sagt upp sig från reklambyrån Garbergs, kan Dagensmedia.se berätta. Istället ska duon flytta till New York.

Där ska de börja som kreativt team på reklambyrån Kirshenbaum, Bond, Senecal + Partners.

– Jag känner att jag verkligen vill utomlands. De byråer och kunder som finns där kan svenska byråer aldrig komma åt. Det kändes självklart att hoppa på den här möjligheten, säger Nina Åkestam till Dagensmedia.se.

Kirshenbaum, Bond, Senecal + Partners har band annat Snapple, BMW och Delta på kundlistan.

– De byråer vi har tittat på i USA är väldigt inriktade på konsumentvarumärken, de har inte de organisationer och b2b-varumärken som svenska byråer ofta har. Det är säkert mer byråkrati där, men det finns också större budgetar och större marknader, säger Nina Åkestam.

Att hon och Sandra Beijer skulle åka ihop var självklart, säger hon:

– Även om vi inte har jobbat som ett fast team på Garbergs kändes det naturligt.

Nina Åkestam har under flera år varit en av Garbergs mest profilerade kreatörer. Hon började på byrån 2007 efter att ha kommit dit som praktikant.

Sandra Beijer har arbetat på Garbergs som copywriter och driver även en populär blogg, för närvarande på modesajten Rodeo.net.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt