Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kraftig vinstökning för Iprospect

Publicerad: 5 September 2013, 13:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Aegis sökbyrå Iprospect närmare fördubblar vinsten, visar bolagets senaste bokslut.


Ämnen i artikeln:

AegisIprospect

Byråns rörelseresultat går från 5,8 under 2011 till 10,2 miljoner kronor 2012. Omsättningen ökar med 56 procent till 212 miljoner kronor.

Iprospects relativt nyblivne vd Henrik Lidroth förklarar tillväxten med utökade uppdrag för befintliga kunder och att byrån dessutom fått in nya uppdrag.

– Vår förflyttning från sökmarknadsföring till fullservice inom digital responsmarknadsföring summerar vår strategi. En viktig del av detta handlar om att utveckla de befintliga kundrelationerna och kundvärdet. Det vore nästan tjänstefel att inte erbjuda kunderna fler tjänster när vi redan jobbar med dem. Det är ju en del av att vara konsult, säger han.

Henrik Lidroth tillträdde som vd på Iprospect i mars i år när den tidigare vd:n Patrik Gamryd tog över som koncernchef efter Göran af Klercker.

Henrik Lidroth har jobbat på Iprospect i sex år, närmast som operativ chef.

Bolaget befinner sig i en växande del av mediebranschen. Enligt IRM ökade investeringarna i mobilen med 126 procent, till 200 miljoner kronor, under årets andra kvartal jämfört med motsvarande period 2012. Dessutom ökade investeringarna i sökordsmarknadsföring med drygt 100 miljoner kronor till totalt 760 miljoner kronor.

Nyligen har Iprospect fått in två större kunder – Ebookers och Schibsted. Henrik Lidroth räknar med att byrån ska växa mer än marknaden i år.

– Det är vår ambition. I enkla drag bygger det på samma strategi som tidigare – att utveckla de befintliga relationerna. Men så klart med ett visst mått av new biz också.

Men att växa på befintliga kunder handlar inte bara om intäkter, enligt Henrik Lidroth.

– Det handlar också om att erbjuda ett större värde för kunden genom att erbjuda fler tjänster. Dessutom måste vi hela tiden utveckla vårt erbjudande så att vi ligger rätt och är spetsiga.

Iprospect har idag cirka 37 anställda.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AegisIprospect

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.