Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Konkurserna i branschen minskar - men långsammare än snittet

Publicerad: 7 December 2010, 10:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

240 bolag i informations- och kommunikationsbranschen har gått i konkurs mellan januari och november i år. Det är 8 procent färre jämfört med motsvarande period förra året.


I november gick tolv bolag inom informations- och kommunikationsbranschen omkull. Förra året var den siffran 24.

Sett till hela året har konkurserna i branschen minskat jämfört med krisåret 2009 - men långsammare än snittet för alla branscher.

Minskningen i informations- och kommunikationssektorn är 8 procent mellan januari och november, för alla branscher är siffran 10 procent.

UC spår att antalet konkurser kommer att ligga på en fortsatt hög nivå nästa år eftersom det startas väldigt många nya företag i Sverige.

– Med så många företag på marknaden slås det därmed av naturliga skäl också ut fler företag. När kravet på aktiekapital i privata aktiebolag sänktes med 50 000 kronor blev det också lättare att starta upp ett aktiebolag, men det är för tidigt att avgöra om företag med lägre aktiekapital är mer konkursutsatta än bolag med högre aktiekapital, säger marknadschefen Roland Sigbladh i ett pressmeddelande.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.