Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Kollektivavtal är ett krav”

Publicerad: 25 Oktober 2013, 07:42
Uppdaterad: 16 December 2015, 15:29

Strawberry Hill och Snask måste teckna kollektivavtal – annars blir samarbetet inte löpande.


Ämnen i artikeln:

SSU

Dagens Media avslöjar i dag att två av SSU:s kommunikationsbyråer – Strawberry Hill och Snask – saknar kollektivavtal. Detta trots att ungdomsförbundets ståndpunkt är att alla leverantörer ska ha kollektivavtal.

Juan-Pablo Roa, kommunikationsstrateg på SSU tycker att det är bra att frågan uppmärksammas, eftersom stora delar av byrå-Sverige helt saknar kollektivavtal för sina anställda.

– Vi har pratat med väldigt många byråer, och det är inte många som har kollektivavtal. För oss var det ett krav i upphandlingen att alla skulle ha kollektivavtal.

Att SSU ändå valde att anlita två byråer som inte uppfyller det kravet förklarar han med att samtliga av Strawberry Hill och Snasks fasta medarbetare även är delägare i verksamheterna.

– Vi verkar under vårt samarbete för att de ändå ska teckna kollektivavtal, det har vi kommunicerat tydligt till dem. Anledningen till att vi valt att teckna avtal med dem är att de består av delägare, inte anställda.

Ifall Strawberry Hill och Snask inte skaffar kollektivavtal kommer SSU inte att fortsätta att arbeta med de två byråerna.

– Målet är tydligt. Skulle det inte lösa sig under samarbetet, som i dagsläget är begränsat, kommer samarbetet inte att kunna vara löpande.

Är det inte onödigt att riskera kritik på detta sätt?

– Vi är medvetna om den risken, och i underlag och briefer har det framkommit att vi alltid kräver kollektivavtal från våra partners.

– Även om vi nu kan få kritik är det bra att denna diskussion kommer upp eftersom det är ett stort problem i branschen. Om vi sedan kan få två byråer att teckna kollektivavtal är det i grunden något positivt.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.