Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Kina håller tillbaka Aegis-köp

Publicerad: 7 November 2012, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:05

Dentus köp av mediebyrån Aegis förhalas av Kina. Kinas handelsdepartement vill först ta reda på om köpet är i konflikt med landets antitrustlagstiftning.


Ämnen i artikeln:

Aegis

Dagensmedia.se har tidigare skrivit om att japanska Dentsu har lagt ett bud på mediebyrån Aegis. Budet sägs vara värt 4,9 miljarder dollar, vilket motsvarar närmare 33 miljarder svenska kronor.

Köpet har krävt ett godkännande från en rad olika länder, bland annat Ryssland, Tyskland och Storbritannien.

Kina är det sista landet som ska lämna sitt godkännande, men detta kan dröja. Enligt Ad Age har Kinas handelsdepartement ännu inte utrett om köpet strider mot landets antitrustlagstiftning.

Dentsu har planerat att köpet ska bli klart under fjärde kvartalet i år, men med tanke på att man inte än fått ett godkännande från Kina förväntas köpet inte gå igenom förrän i slutet av februari nästa år.

Dentsu har redan köpt 20 procent av aktierna i Aegis, värt 1 miljard dollar.

I Sverige äger Aegis Carat, Vizeum, Isobar, JJP, Iprospect Posterscope Sweden och Lentus. Totalt har koncernen, med huvudkontor i London, över 12 000 anställda i 80 länder.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aegis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.