Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Jung von Matt drar Voddler inför rätta

Publicerad: 10 november 2011, 12:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Jung von Matt hade arbetat på Voddlers reklamkampanj i tre veckor när streamingtjänsten fick kalla fötter. Nu ska parterna mötas i rätten, kan dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

Jung von MattVoddler

Det var i våras som Voddler gick ut i en byråupphandling som sedermera vanns av Jung von Matt – som snart påbörjade arbetet med den sommarkampanj som godkänts av Voddler.

Tre veckor senare fick byrån plötsligt ett mejl från Voddler – som ville avbryta kampanjen.

Anledningen sades vara omständigheter "som Voddler har i relation till filmbolagen och inte kan störas".

– Vi hade satt igång arbetet när vi fick beskedet via mejl, säger Jan Tallroth, projektledare på Jung von Matt, till dagensmedia.se.

I det byråarvode på 100 000 kronor som godkänts av Voddler ingick både idéarbete samt förberedelse och genomförande av kampanjen.

Totalt sett uppskattar Jung von Matt att det arbete som redan utförts har kostat 60 000 kronor. Pengar som Voddler inte är beredda att betala.

Därför ska parterna nu mötas i rätten.

– Vi har inget emot varken Voddler eller de som jobbar där utan det här är en rent affärsmässig fråga. Vi vill ha betalt för det jobb som vi har lagt ner. Det är vad vi kräver av dem.

Jan Tallroth säger att han detta är första gången han ställs inför ett liknande problem.

– Det har aldrig hänt under mina år.

Det låter inte så seriöst?

– Det är ingenting jag kan kommentera.

Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler, är fåordig:

– Sådana här saker tar vi inte via medierna. Jag föreslår att jag och Jan talar direkt med varandra istället. Det är min enda kommentar.

I Sverige omsatte Voddler 31 miljoner kronor under helåret 2010. Enligt det senaste bokslutet gjorde bolaget en rörelseförlust på 50 miljoner kronor under samma år.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Jung von MattVoddler

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.