Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Jung gör rekordresultat

Publicerad: 25 maj 2009, 11:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Pr-byrån Jung Relations ökade både omsättning och resultat under 2008. Nu satsar Jung på rörlig bild och rekryterar Sjöfn Blöndal från produktionsbolaget Silverback.


Under 2008 hade Jung Relations i genomsnitt 16 anställda. Enligt vdn Claes Bodén är den siffran i och med Jungs senaste nyrekrytering uppe i 24.

Sjöfn Blöndal, som plockades in av Anna Bråkenhielm när hon startade Silverback, ska stärka upp Jungs erbjudande inom rörlig bild.

- Vi ser rörlig bild som ett effektivt verktyg för storytelling som idag används relativt lite av många företag. Vi tror att efterfrågan på det kommer att öka framöver och Sjöfn är en av de bästa inom det fältet, säger Claes Bodén, vd för Jung Relations.

Sjöfn Blöndal har, innan tiden på Silverback, arbetat sex år som produktionschef på Strix och tre år som produktionschef på Jarowskij.

Jung presenterar idag även sitt ekonomiska resultat för helåret 2008. Byråns omsättning ökade med 1 procent till 35,3 miljoner kronor och byråintäkten ökade med 14 procent till 22,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet ökade med 21 procent och landade på 6,6 miljoner kronor vilket är rekord för byrån.

- Vi har haft ett väldigt bra år vilket har märkts inte minst i Spinn och Sabre-awards. Vi fortsätter nu att investera och nyanställa trots lågkonjunkturen, säger Claes Bodén.

Trots rekordvinsten delar Jung inte ut ett öre till ägarna, enligt bokslutet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.