fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Jubel hos Maxus – vinner L’Oréal

Publicerad: 22 oktober 2014, 06:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Maxus vinner sin största kund någonsin – och vd:n Robert Magnusson är strålande glad.

Ämnen i artikeln:

Maxus

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


L’Oréal, en av Sveriges största annonsörer, väljer att avsluta samarbetet med PHD i Norden för att i stället börja jobba ihop med Group M-byrån Maxus. Detta efter en pitch.

– Vi är oerhört stolta över L’Oréals förtroende. Det här bevisar att Maxus även klarar av att attrahera de största nordiska annonsörerna, säger Robert Magnusson, vd på Maxus, till Dagens Media.

L’Oréal är Maxus största kund någonsin. Nu ska byrån anställa mer personal.

– Vi håller precis på att se över behovet av nyrekryteringar och som det ser ut nu kommer vi behöva förstärka på ett antal platser.

Robert Magnusson uppfattar det som att L’Oréal valde Maxus eftersom byrån har visat att den "agerar på trenderna i det mediala landskapet”. Maxus har bland annat byggt en ny organisation med starkt digitalt fokus.

– Vi har gått ifrån traditionella silos till en multimedial organisation där alla arbetar mer kreativt och effektivt med kundernas medieinvesteringar, säger Robert Magnusson, och fortsätter:

– Spetskompetensen måste dock finnas inom de olika medieslagen men tanken och arbetssättet måste vara multimedialt.

När Dagens Media tidigare i år berättade om Sveriges största annonsörer, placerade sig L’Oréal på tredje plats efter Ica och Unilever under perioden januari-maj i år.

Skönhetsföretaget hade då ökat medieinvesteringarna med 46 procent, till 246 miljoner kronor brutto under årets första fem månader, enligt Sifo Reklammätningar. L’Oréal är historiskt en stor annonsör i magasin och tidskrifter.

Robert Magnusson tog över som vd på Maxus den 1 november ifjol efter Håkan Wallén.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev