Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Jönköpingsbyrå ska stödja startups med kommunikation

Publicerad: 8 mars 2016, 14:24
Uppdaterad: 8 mars 2016, 14:29

Anna Furberg, Bolt Kommunikation och Calle Andersson, Science Park har startat konceptet Bolt Ventures. Foto: Pressbild.

Bolt Kommunikation i Jönköping inleder ett samarbete med Science Park för att stödja startup-företag med marknads- och varumärkesexpertis.


Ämnen i artikeln:

reklambyråer

Varje år startas en stor mängd företag. Några blir snabbt framgångsrika men många får kämpa för att nå ut på marknaden med sina idéer eller produkter. Otillräckligt kapital och avsaknad av en genomtänkt marknadskommunikation bidrar till att många företag har svårigheter att etablera sig på marknaden, menar Bolt Kommunikation, som nu vill ändra på det.

Det nya konceptet Bolt Ventures går i korthet ut på att Bolt Kommunikation går in som delägare i utvalda företag, eller på andra sätt sänker tröskeln för nystartade företag att satsa på kommunikation.

– Vi har märkt att det har funnits ett behov av detta koncept. Vi har haft idén en längre tid internt. I vår region har vi fått bra respons och Science park har varit väldigt positivt inställda till alltihop. Bara för att man är en bra entreprenör betyder det inte att man är en bra kommunikatör, säger Anna Furberg, vd på Bolt Kommunikation.

Ett antal utvalda företag från Science Park får presentera sig för Bolt Kommunikation under två tillfällen varje år. Den första ”pitchen” äger rum 25 april och den andra anordnas senare i höst.

Alla företag som deltar får tips och råd kring kommunikation av Bolt Kommunikation. Om intresset är ömsesidigt kan samarbetet tas vidare i form av delägarskap eller subventionerade kommunikationspaket.

– Genom Bolt Ventures får även området kommunikation en naturlig plats i affärsutvecklingen, vilket vi är övertygade om kommer vara viktigt för bolagen. Vi ser en tydlig ökning i samarbetet mellan etablerade företag och startups med bland annat den här typen av venture-upplägg, säger Calle Andersson,affärsutvecklare på Science Park i ett pressmeddelande.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

reklambyråer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.