Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Johan Kinnander till Topdog

Publicerad: 22 September 2016, 07:36
Uppdaterad: 22 September 2016, 09:24

Johan Kinnander, bland annat tidigare vd för Google i Norden, köper in sig i Christian Rudolfs SEO-bolag Topdog: "Högintressant verksamhet".


Ämnen i artikeln:

GoogleSEO

Topdog SEO startades av Christian Rudolf 2014 med ambitionen att skapa förändring avseende SEO för de större företagen i Sverige.

Nu köper Johan Kinnander in sig i bolaget, känd för att ha startat Google Nordics och för att ha varit med och bygga upp Betsafe, som senare såldes till Betsson. Idag är han investment manager på Optimizer Invest.

– När det kommer till stora, etablerade företag finns mycket kvar att göra vad gäller att ta en riktig position i en digital värld. Den typ av verksamhet som Topdog ägnar sig åt ser jag som högintressant, eftersom att den är hela basen till att lyckas med just det. Man kan jobba genom att köpa sig trafik, vara aktiv i sociala medier, men saknar man en bra struktur för att fungera för sök har man liksom börjat i fel ände. Dessutom består Topdog av ett riktigt duktigt team, som jobbar långsiktigt och strukturerat, säger Johan Kinnander till Dagens Media.

Vad hoppas du kunna tillföra till bolaget?

– Jag tror att mitt stora nätverk är min största tillgång för Topdog. De är ingen renodlad säljorganisation, utan måste lägga sin tid på en hel del annat. Jag däremot är ute och träffar väldigt många verksamheter eftersom att jag jobbar med investeringar, och stöter därmed på många potentiella kunder.

Vad har du för förhoppningar för Topdog framåt?

– Topdog behöver skala upp, bli mer etablerade och stabila. Jag hoppas att de ska få några stora och starka kunder att jobba länge med.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleSEO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.