Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

JMW och Golin blir JMWGolin

Publicerad: 23 mars 2017, 13:35
Uppdaterad: 23 mars 2017, 14:40

JMW och kommunikationsnätverket Golin ingår samarbete och bildar JMWGolin.


I och med sammanslagningen av JMW och nätverket Golin blir JMWGolin nordisk hub för ett nytt integrerat erbjudande.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera en nystart på den svenska och nordiska marknaden med JMWGolin. Tillsammans kan vi erbjuda en ny form av integrerad kommunikation inom pr, digitalt och content och därmed stärka våra uppdragsgivares relevans och synlighet i Norden, säger Fred Cook, tidigare vd och nu styrelseordförande på Golin, i ett pressmeddelande.

Kommunikationsnätverket Golin har över 50 kontor över hela världen. Enligt Golin själva var de först ut av de tidigare traditionella pr-byråerna att ställa om sitt erbjudande till kanaloberoende kommunikation.

Golin har tidigare varit en del av Mullen Lowe men tar nu nästa steg för att forma sitt eget erbjudande på den nordiska marknaden.

– Norden har en stark position globalt för sin kreativitet och starka entreprenörskap. På denna marknad har JMW vuxit fram som en av de intressantaste aktörerna inom kanaloberoende kommunikation. Jag är imponerad över byrån, dess medarbetare och ledning. Vi ser en ljus framtid tillsammans, säger Matt Neale, vd på Golin, i ett pressmeddelande.

Mer information:

JMW ägs av styrelseordförande Björn Mellstrand, vd Louise Leo och kreatörerna Joakim Karlsson och Samuel Garlöv. Samtidigt med att partnerskapet inleds går Sofia Heidenberg, en gång grundare av Golin i Sverige, in i JMWs styrelse, där även ägarna och Daniel Berg, vd Scream Mediabyrå sitter.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News