Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Jag var svår att bjuda upp till dans”

Publicerad: 21 September 2009, 09:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Balubas vd Peter Settman berättat om varför han säljer sitt produktionsbolag.


Peter Settmans Baluba är numera en del av Northern Alliance, en koncern bestående av norska Monster, finska Moskito och danska Gong.

– Jag känner att vi hade nått vår peak. Det går bra för oss, vi jobba på hårt trots lågkonjunkturen och jag är själv lika motiverad som tidigare, säger Peter Settman till Dagensmedia.se.

Men, säger han, marknadsläget gör att det blir ”svårare att vara oberoende i den mening att man är ensam”.

Han hintar om att han fått fler uppköpserbjudanden tidigare, men att han inte varit speciellt intresserad. Baluba, säger han, skulle inte ”ätas upp” eller ”bli ett kreativt alibi i en större mossig koncern”.

– Jag ville inte sälja till en större befintlig aktör och därför har jag varit svår att bjuda upp till dans.

Vad var skillnaden nu?

– Jag har stor respekt för Monster och Moskito och kände att det här gänget vill jag jobba med. Det skulle fortfarande vara kul att gå till jobbet.

Peter Settman sitter kvar som vd och ledningsgruppen påverkas inte av uppköpet.

– Det är det som är det fina. Vi blir en del av en koncern som omsätter en halv miljard. Jag tror vi får mer kraft att förverkliga våra idéer. Vi ska nu börja titta på innehåll som kan fungera i andra länder.

Baluba driver också en eventdel under chefen Sara Danielsson  och där kommer man nu kunna få fler uppdrag i hela Norden, tror Peter Settman.

Sedan december 2008 är Baluba den svenska representanten i Sparks Networks. Hur det samarbetet blir återstår att se, säger Peter Settman.

– I dagsläget har Sparks bara varit bra för oss. Nu är det inte jag själv som bestämmer allting, det är något jag måste lära mig. Men vi ska se över hela koncernens alla format, för den listan kommer att bli gedigen.

Baluba beräknas omsätta 140 miljoner kronor år 2009.

Hur mycket betalade köparna?

– Det har vi sagt att vi inte ska prata om. Men jag är väldigt nöjd med värderingen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.